X

Als aanbieder kun je geen tickets boeken. Wil je toch tickets boeken, neem dan hier een abonnement.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Pascale Bruinen spreker op 3e Nationaal Prehabilitatie Congres

21 september 2023

De Academie voor Zelfherstel is dankbaar en trots dat Pascale Bruinen is gevraagd om te komen spreken tijdens het 3e Nationaal Prehabilitatie Congres dat dit jaar op 21 september 2023 plaatsvindt in het Universitair Medisch Centrum Groningen. Pascale zal die dag een presentatie geven over mentale weerbaarheid rondom operaties.

Deze presentatie is tweeledig.

Enerzijds is deze gebaseerd op haar eigen positieve ervaringen toen zij in 2016 een zware buikoperatie moest ondergaan. Dankzij een intensieve geestelijke voorbereiding in de vorm van hersentraining met behulp van meditaties, affirmaties en visualisaties heeft zij achteraf geen enkele pijn ervaren en is ze bovendien zeer snel hersteld. In dit deel van de presentatie zal ze delen hoe ze dit precies heeft gedaan.

Anderzijds gaat haar presentatie over de wetenschappelijke onderbouwing van gezondheidsbevordering door mindsetoptimalisatie en mentale prehabilitatie (optimale geestelijke voorbereiding op een operatieve ingreep). Want haar eigen bijzondere ervaring heeft ertoe geleid dat zij vervolgens jarenlang diepgaand de wetenschap achter de biologische effecten van gedachten, gevoelens en overtuigingen heeft bestudeerd. Dit heeft geresulteerd in haar boek ‘Zelfherstel van binnenuit’, dat  inmiddels door steeds meer zorgprofessionals zoals oncologen, anesthesiologen, gynaecologen, huisartsen, leefstijlgeneeskundigen, verloskundigen en GZ-psychologen aan hun patiënten wordt ‘voorgeschreven’.

Pascale ziet er alvast enorm naar uit om deze specifieke vorm van mentale prehabilitatie een stem te mogen geven tijdens dit waardevolle congres! Want prehabilitatie – een optimale lichamelijke en geestelijke voorbereiding op een operatie – kan achteraf leiden tot minder complicaties, een sneller en beter herstel én een besparing in de zorgkosten.

Met dank aan de congrescommissie voor de uitnodiging: Prof.dr. Joost Klaase, HPB en Levertransplantatiechirurg UMCG, drs. Allard Wijma, arts-onderzoeker HPB Chirurgie en prehabilitatie UMCG, drs. Heleen Driessens, arts-onderzoeker HPB Chirurgie en prehabilitatie UMCG alsmede de Stichting Fit4Surgery.

Gegevens

Datum:
21 september 2023

Locatie

Universitair Medisch Centrum Groningen