X

Als aanbieder kun je geen tickets boeken. Wil je toch tickets boeken, neem dan hier een abonnement.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

PowerTalk Professor Jo Nijs : Leefstijl en chronische pijn

27 mei 2021 @ 19:00 - 21:00

Chronische pijn is het meest voorkomende en het duurste gezondheidsprobleem in België, maar ook in Europa, Australië en de VS. Uitgebreid wetenschappelijk onderzoek bevestigt de voorname rol die leefstijlfactoren, zoals aanhoudende stress, slaapproblemen, ongezonde voeding, roken en fysieke inactiviteit spelen bij het tot stand komen en onderhouden van chronische pijn. Ondermeer bij hoofdpijn, nekpijn, artrose, rugpijn, fibromyalgie en pijn na kanker. Bovendien blijken deze leefstijlfactoren de gevoeligheid van het centraal zenuwstelsel (‘centrale sensitisatie’) te versterken, waaruit we kunnen concluderen dat leefstijl het onderliggend mechanisme van chronische pijn beïnvloedt.

Leefstijlinterventies

Stress -en slaapmanagement, beweegtherapie en voedingsinterventies zijn evidence based onderdelen van de behandeling van chronische pijn, maar de implementatie van deze inzichten in de fysiotherapie praktijk heeft nog een ruime progressiemarge. Daarom gaan we in deze PowerTalk dieper in op de wijze waarop therapeuten leefstijlinterventies kunnen integreren in hun behandeling voor patiënten met chronische pijn.

Uw trainer:

Professor Jo Nijs is hoogleraar aan de Vrije Universiteit Brussel, doctor in de motorische revalidatie en kinesitherapie en master of science in de manuele therapie. Professor Nijs staat tweede gerangschikt op de wereldranglijst van chronische pijnonderzoekers (1ste in Europa), 2de bij de CVS onderzoekers, en 6de bij de whiplash onderzoekers (expertscape.com).

Kosten: €58 exclusief btw

Boekingen: tickets zijn te bestellen via SMART EDUCATION

 

Gegevens

Datum:
27 mei 2021
Tijd:
19:00 - 21:00

Organisator

Smart Education

Locatie

ONLINE