X

Als aanbieder kun je geen tickets boeken. Wil je toch tickets boeken, neem dan hier een abonnement.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop ‘There’s always hope’ tijdens congres Academy for Integrative Medicine

2 juni 2023

Op uitnodiging van de Academy for Integrative Medicine (AIM) geeft Pascale Bruinen op vrijdag 2 juni a.s. samen met Giliam Kuijpers de workshop ‘Bewustzijn en Heling: ‘There’s always hope!’ Giliam is voormalig kinderarts, zorgbestuurder en oprichtster van Medgezel, een organisatie die zich tot doel stelt om coassistenten op te leiden tot coach en om empathie terug te brengen in de spreekkamer. Belangrijke en waardevolle doelen waar Pascale en de Academie voor Zelfherstel helemaal achter staan!

Deze workshop vindt plaats tijdens het jaarlijkse AIM-congres georganiseerd door de Artsen Vereniging Integrale Geneeskunde (AVIG) in het Van der Valk Hotel Veenendaal met als thema ‘Gezondheid en Mensbeeld. Zelfherstel, bewustzijn en zelfbeeld’ waarbij onder meer het verband tussen pijn en emoties aan de orde zal komen.

De workshop bestaat uit een inhoudelijke verkenning van de biologische kracht van overtuigingen. Enerzijds bekeken vanuit het perspectief van de patiënt (deel Pascale Bruinen) en anderzijds bekeken vanuit dat van de arts (deel Giliam). Aan bod komen o.a.: wat zijn overtuigingen, hoe komen ze tot stand en welke effecten hebben ze? Daarbij wordt dieper ingegaan op zowel het placebo-effect als het nocebo-effect. Overtuigingen van de patiënt komen vooral tot stand in de spreekkamer, zodoende ligt er een grote rol voor de arts op dit vlak. Verder komen voorbeelden van beide effecten uit wetenschappelijk onderzoek aan bod, alsmede wat de praktische toepassingsmogelijkheden zijn van de wetenschappelijke bevindingen.

Pascale verheugt zich erop om deze workshop tweemaal te mogen geven én om te mogen leren van de andere sprekers, te weten dr. ir. Esther van de Wall, dr. Judith M. Kocken, prof. dr. Jan van der Greef, Marjon Oomens en dr. Lian Tjon Soei Len.

Aanmelden kan via https://events.aim-edu.nl/AIM-AVIGcongresGezondheidenMensbeeld

 

Gegevens

Datum:
2 juni 2023

Locatie

Van der Valk Hotel Veenendaal